Julepynten er pakket væk, og jeg ser tilbage på en dejlig jul, fyldt med hygge og nærvær.

Juletræet blev, traditionen tro, hentet i den lokale julebutik. I år havde vi fået hjælp af mormor og morfar (og deres noget større bil), da jeg sidste år var lige optimistisk nok, til at proppe hele juletræet ind i min VW UP! Der skete heldigvis ikke noget med bilen, og til dem af jer, der til næste år, er nød til at hente juletræet i jeres mini bil, kan jeg fortælle at løsningen er som følger: Tjekke hvor højt træet max kan være (hvor langt er der fra bagrude til forrude inde i bilen), lægge sæderne ned i den ene side (både for- og bagsæde), og så rulle træet ind i et tæppe, så der ikke kommer skader/ridser/harpiks inden i bilen. Dette er selvfølgelig kun, hvis du ikke er den heldige ejer af tagbøjler 🙂

Juletræet er for mig noget af den vigtigste ’julepynt’. Jeg har altid syndes, at der var noget magisk over et pyntet juletræ med lys, og jeg nyder synet af det hver aften i december måned. Vi køber altid vores juletræ i starten af december, og da vi har en juletræsfod til vand, holder træet sig friskt hele måneden, uden problemer.

Da Emil i år skulle fejre jul hos hans far, samlede vi familien midt i december til lidt julehygge med gløgg og æbleskiver. Jeg satsede udelukkende på alkoholfri gløgg (jeg kan virkelig ikke smage forskel), og kastede mig for første gang ud i, selv at lave æblegløgg fra bunden. Det er utroligt nemt at lave, og kan varmt anbefales.

Juleaften blev i år holdt hos min søster. En skøn aften med virkelig lækkert mad og utroligt dejligt selskab. Der blev raflet om pakker, jagtet mandel, danset om juletræet, sunget julesange og pakket gaver op, og så kom selveste julemanden på besøg, hvilket var til stor glæde (og lidt forskrækkelse) for min lille niece 🙂

Siden Emil var lille, har vi taget med mormor og morfar i Tivoli til jul. En skøn tradition, som jeg håber fortsætter mange år endnu.

Det er altid lidt af et sats, hvor mange mennesker der er i Tivoli på dagen, men i år var vi virkelig heldige. Vi kom kl. 11, lige da de åbnede, og jeg tør roligt sige at der var rigeligt med plads, og ikke det der lignede køer ved forlystelser, cafeer m.m.. Da temperaturen i år lå på 1 grad, havde jeg taget min flyverdragt på fra The Dalset, hvilket jeg på inden måde fortrød. Jeg er ret kulskær, og jeg frøs ikke på noget tidspunkt. Flyverdragten er også uundværlig til diverse ture i skoven og ved stranden i vinterhalvåret.

Da klokken nærmede sig 16:00 begynder der at være tæt pakket med mennesker, og dermed et perfekt tidspunkt at drage hjem af på.

Jeg håber at i alle sammen har haft en lige så fantastisk december som jeg, med fokus på hyggen og nærværet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.