Som enlig forældre, har man hele tiden fokus på, hvad der kan gøres lettere og billigere i hverdagen. Jeg vil gerne frigive så meget kvalitetstid som muligt, til at være sammen med min søn Emil, og så mange penge som muligt til opsparing, ferie og lignende. Her er måltidskasser en fantastisk opfindelse !

‘Men kan det betale sig når man kun er én voksen og ét barn?’  Når det kommer til måltidskasser er det, lige som så meget andet, billigere jo større mængde du køber, og der kommer man jo lidt til kort som aleneforældre med 1-2 børn. Der findes mange forskellige typer måltidskasser, men det er de færreste der lige passer til ‘én voksen og ét barn’. Jeg har valgt en løsning fra Aarstiderne, hvor jeg køber en måltidskasse til 3-4 personer i 3 dage. På denne måde har vi mad nok til 2 dage i hvert måltid, og vi er sikret et lækkert, sundt og økologisk aftensmåltid 6 dage om ugen. Den sidste dag spiser vi så rester, spiser ude eller lign. Har vi en uge hvor jeg ved at vi skal have gæster, går jeg ind på nettet og ændre kassen til flere personer, eller også supplere jeg op med pasta, kartofler, gnavegrønt eller lignende den pågældende dag.

‘Er det ikke dyrere end at handle ind selv?’  Det syndes jeg ikke. Du køber en kasse med den mængde mad, der lige passer til jeres behov. Der er altså ikke noget mad (og dermed penge) der går til spilde, og du undgår også de impulskøb der hurtigt kommer ned i kurven, når du selv handler ind i almindeligt supermarked. Er der en uge hvor du ikke har brug for måltidskassen, kan du blot afmelde den, i den pågældende uge.


‘Tager det ikke længere tid, at sætte sig ind i nye opskrifter hver dag?’
  Tiden du skal bruge på at lave maden, afhænger af hvilken kasse du bestiller. Du kan få måltidskasser, hvor det tager helt ned til 15 minutter at lave aftensmaden. Jeg har valgt kassen ‘Livretter’ fra Aarstiderne, og der tager det ca. 45 min at lave aftensmad. Jeg indrømmer, at jeg ikke er en haj i et køkken, men med de opskrifter der følger med, er det lige til at gå til. Alle trin er beskrevet i detaljer – Super nemt!

‘Men man skal jo alligevel ud og handle andre dagligvarer’.

Jeg har delt alle vores indkøb op i to bunker:

På denne måde kan jeg begrænse det til 2 indkøb per uge. Jeg syndes ikke det er dyrere at handle daglivarer og måltidskasser på netttet, kontra at gå i et almindeligt supermarked. Jeg køber helst varer der er økologiske, svanemærket eller lignenede, og på denne her måde sikre jeg mig de gode varer, uden der ryger ting i kurven som der ikke er brug for.

Du sparer også en masse tid og besvær, ved at handle ind over nettet. Den tid du sparer, og derved kan bruge på andet godt, er svær at sætte en pris på – og hvem kan også klage over at skulle handle ind hjemme fra sofaen af.

Du kan bestille måltidskasser her:

Hvis i kender flere steder, som forhandler måltidskasser, hører jeg meget gerne om det.

……….

Følg også med via Facebook og Instagram

2 thoughts on “Måltidskasser til soloforældre, kan man det?”

  1. Jeg kan godt forstå, at du nyder at have mere tid til og nærvær med din søn. Det er virkelig også derfor, at måltidskasser er et hit hos os.

    Det er bare rart at have mere tid til ungerne, når tiden med dem er så begrænset. Vores overskud er blevet væsentligt bedre, efter vi er begyndt at få måltidskasser 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.