Når jeg tænker tilbage på min barndom, kan jeg tydeligt huske hvor hyggeligt det var at få læst godnathistorie. Den der helt specielle hyggestund, hvor enten mor eller far flyttede fokus fra hverdagens hurlumhej, og satte sig i ens seng, for at læse en god historie. Der var en helt specielt ro, når man lå under dynen og bare lyttede efter.

Nu er Emil startet i skole, og en af de ting, vi som forældre, har hørt flere gange er, at det er vigtigt at vi læser med vores børn – ‘Læs 20 minutter hver dag’, ‘Læs højt for dit barn hver dag’, ‘Sørg for at barnet får udvidet sit ordforråd’ osv. Selvfølgelig er det rigtig vigtigt at vi støtter vores børn i at lære at læse, men jeg syndes ikke at vi skal glemme den anden del af det, nemlig den helt særlige stund man får med sit barn når man sidder og læser.

Emil ser hver aften frem til at få læst godnathistorie. Vi har samme rutine hver dag. Han ved at han skal være helt færdig med tandbørstning, nattøj osv, før han løber ind i sengen og rigger det hele til, så der er klar til at blive læst højt. Hovedpuderne bliver møjsommeligt sat op af væggen så vi kan sidde godt, hans kanin skal være ved hans side og dynen pakket godt ned omkring ham. Så sætter jeg mig ved siden af med bogen, Emil ligge hovedet på min ene skulder, og så går starter historien..

Jeg ved at mange familier har en presset hverdag, og alle har måske ikke overskud til at læse godnathistorie hver dag. Måske er det kun de små Pixi-bøger der skal læses, måske har i 2-3 faste dage hvor der bliver læst godnathistore, måske noget helt trejde. Find det der fungerer for jer 🙂
Jeg har her samlet en liste over nogle af de bøger vi læser her hjemme, samt nogle af de bøger vi rigtig gerne vil læse snart:

Når der er brug for at slappe ekstra af, læser vi en af disse bøger:

En god godnathistorie-bog skal (for mig):

  • Ikke have for mange billeder, og gerne ganske få.
  • Enten være kort, eller opdelt i kapitler, så det er nemt at læse bogen i mindre bider
  • Ikke være for uhyggelig eller spændende. Her hjemme skal en godnathistorie skabe ro, også i hovedet  på barnet
  • Kunne læses igen og igen

Læser i godtnathistorie for jeres børn? og hvilke bøger læser i?

……….

Følg også med via Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.