Jeg har for det meste en eller anden form for mad/snack med mig når jeg er ude af huset, og det har jeg altid haft. Jeg ved, at jeg ikke kan være 100% på, hvis mit blodsukker er ustabilt (det tror jeg egentlig de færreste kan), og der er ikke grænser for hvad en enkelt kiks eller en juicebrik kan gøre når det virkeligt gælder! Både for børn og voksne.

Med en travl hverdag er det guld værd at have lidt snack ved hånden. Herunder kan du se hvad vi som regel har med på farten.

  • Frugt – Vi spiser utroligt mange agurker her hjemme. Emil elsker agurker, og det er en af de ting i madpakken, som jeg kan være sikker på er spist, når han kommer hjem fra skole. Ud over det er jeg allergisk over for en del frugt og grønt, og her er agurk altid et ‘safe choice’. Ellers spiser vi også en del æbler og bananer.
  • Mørk chokolade – Jeg har for det meste mørk chokolade i tasken, da det kan redde enhver blodsukker krise.
  • Kiks er noget jeg altid har i bilen. De skal ikke tilberedes, de behøver ikke at være på køl og de bliver ikke tørre (det er de i forvejen 😀 ). Som barn kan jeg huske, at vi altid havde juicebrikker og kiks i bilen, og det har jeg taget med mig. Det giver en tryghed, specielt når man har børn, at der altid er et lille ‘nød lager’ når man er ude og køre.
  • Figenstænger – Bare super nemt. Efterhånden kan man også få dem i en økologisk og grov udgave de fleste steder, hvis man er til det.
  • Rosiner – Jeg køber rosiner i store poser og hælder dem så over i små bøtter, som er nemme at have med. Jeg laver som regel flere små bøtter af gangen, så de står klar til når jeg skal bruge dem.
  • Klap-sammen mad – Når vi er lidt mere forberedte til en længere tur, smører jeg ofte nogle klap-sammen madder til os. Rugbrød med leverpostej og spegepølse er altid et hit.

For mig gør det en kæmpe forskel, at have snacks liggende klar til at tage med. Det er nemt, vi får spist meget sundere og køber ikke alt muligt når vi er ude af huset. Her er der mange penge at spare i budgettet. Husk også at have nogle snacks med når du er ude og handle, både med og uden børn. Du køber mere og blive lettere fristet, hvis du handler ind på tom mave.

Hvad fungerer hjemme hos jer? Hvad bruger i som snack når i er på farten?

Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.

……….

Følg også med via Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.