I kampen om at passe bedre på både miljøet og økonomien, er jeg begyndt at gå det hele igennem her hjemme. Hvor kan der spares, og hvor kan vi undvære noget, eller udskifte det med en variant der er bedre for både miljøet og os selv, uden at gå for meget på kompromis med kvalitet, både i produkterne og hverdagen. Det skal stadig hænge sammen i en travl hverdag.

Ud med kemi og unødigt forbrug. Jeg starter i det små, men vil dele meget mere, jo længere jeg kommer i processen. Hvorfor ikke starte med de nemme ting. Det behøver slet ikke at være så svært, og alle kan være med.

Frisør

Jeg har altid gået til frisøren 2-3 gange om året, og når man både bliver klippet og får lavet reflekser, løber der hurtigt op. Der er efterhånden noget tid siden jeg stoppede med at få reflekser i håret. Min frisør var super god til, i en periode, at ligge reflekser ind som matcheded mit egen hår farve, så udgroningen fra reflekser til ‘ikke reflekser’, blev minimal. Da jeg efter noget tid havde set en hel del film på Youtube omkring hvordan man klipper sit eget hår, kastede jeg mig til sidst ud i det, og på trods af min skepsis, og frygt for, at mit hår lignede noget et barn havde klippet, blev jeg positivt overrasket. Det var slet ikke så svært, gjorde slet ikke ondt og resultatet blev super fint. Ét stykke frisørudgift blev slettet fra budgettet.

Emil er en dreng med lækkert tykt hår og mange hvirvler. Så han fortsætter hos vores frisør, indtil jeg en dag lærer at klippe hans hår selv. Nu nøjes jeg blot med at klippe spidser/kanter, så vi kan strække hans frisørbesøg lidt.

Køkkenrulle

Jeg er en af dem der er opvokset med, at have en køkkenrulle stående fremme i køkkenet. Det har altid været fast inventar, ved siden af elkedlen og brødristeren. Nemt og bekvemt. Jeg har en veninde som aldrig har brugt køkkenrulle, og med 3 børn i huset, synes jeg, at det er ret imponerende. Så da vi flyttede sidste år bestemte jeg mig for at gøre kunsten efter, og køre køkkenrulle-frit-køkken. Her, snart et år senere, har jeg stadig ikke købt en køkkenrulle, og jeg savner det slet ikke. Jeg bruger en ekstra karklud om dagen til det mest beskidte, og det er det.

Købe vand

I kølvandet på min lidt mere miljøvenlige hverdag, er jeg gået over til, kun yderst sjældent, at drikke vand på farten, hvis det da ikke lige er med i en drikkeflaske hjemme fra. Vi har hver vores drikkeflaske med, og Emil er efterhånden blevet vant til, at han bliver tørstig og drikkeflasken er tom, så må han vente til vi kommer hjem, eller i nærheden af en vandhane. Der er ingen (raske) mennesker der dør af, ikke at få vand i et par timer, og så husker man lige at drikke lidt ekstra hjemmefra, inden man forlader matriklen. 

Jeg vil meget gerne høre, hvis der er noget du er stoppet med at købe, enten for at spare penge eller passe på miljøet, og hvad du så gør istedet for. 

Skriv gerne dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.

……….

Følg også med via Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.